Mostra Out! posa en marxa Out Jove, una iniciativa educativa a través del cinema els dies 17, 18 i 19 de desembre, en col·laboració amb l’Àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma i amb la participació d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Ben Amics, Balears Diversa, Thaki Runa, Alas i Transitam.
Out Jove és una proposta educadora que a partir del cinema mostra totes les realitats LGTBI abordant temàtiques diverses com la descoberta afectivo-sexual i la lgtbifòbia, mostrant als joves les realitats afectives, sexuals i de gènere amb una explicació pedagògica convidant el debat.
Una iniciativa dirigida a joves de 14 a 18 anys de centres educatius de Palma, aquesta primera edició comptarà amb l’assistència de més de 700 alumnes procedents de l’I.E.S. Son Pacs, I.E.S. Madina Mayurqa, I.E.S. Ramon Llull i I.E.S. Arxiduc Lluís Salvador.
Out Jove consta d’una projecció de 7 curtmetratges LGTBI, una cuidada selecció a càrrec de l’Out! Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears i el Fire!! Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, i on es veuran curtmetratges de directors com Isabel Coixet, Isaki Lacuesta i Carla Subirana.
Al finalitzar la sessió, hi haurà una explicació pedagògica a càrrec de Ben Amics, convidant als joves assistents al debat.
A més, la iniciativa cerca ser un espai de trobada on entitats com Ben Amics, Balears Diversa, Thaki Runa, Alas i Transitam pugui donar informació.
Out Jove se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de desembre a les 10.30h a l’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.
Entrada gratuïta, prèvia reserva dels instituts. Aforament limitat
SELECCIÓ DE CURTMETRATGES
72 minuts de durada
1. Normal
Isabel Coixet, Espanya, 2016, 6′
Què és ser normal? Isabel Coixet explora en aquest curt gairebé en forma de videoclip diferents temes relacionats amb la identitat de gènere…
2. Ruben
Thijs Verhoeven, Holanda, 2012, 14’
(En versió original subtitulat en castellà)
El jove Ruben tracta desesperadament d’acceptar la seva sexualitat. Un camí difícil perquè la intimidació homofòbica l’apropa cada vegada més al suïcidi.
3. Júpiter i Mart
Carla Subirana, Espanya, 2016, 7’
Júpiter i Mart són planetes brillants. Es troben a una menor distància que les estrelles i per això quan les mirem no fan pampallugues. Emeten una llum, ferma i constant, tal i com ho fan la Bruna i el Josep al parlar de la seva família, formada per dues mares.
4. Pop Rox
Nate Trinrud, Estats Units, 2017, 14’
(En versió original subtitulat en castellà)
Jesse és creativa i poques vegades es queda sense paraules. Però, com pot confessar-li a la seva millor amiga que està enamorada, d’ella? Hauria d’explicar-li-ho amb ninots? Escriure una carta d’amor? O simplement hauria de dir-li-ho?
5. Siempre fui Álex
Sancho Ortiz de Lejarazu i Roberto Ruiz Céspedes, Espanya, 2016, 6′
Un dia a la vida d’Álex, un nin que somia com tots els altres. Somia amb conduir, somia amb volar, i somia amb impulsar al llop que du al seu interior.
6. My gay sister
Lia Hietala, Suècia, 2017, 15’
(En versió original subtitulat en castellà)
Cleo té deu anys i el cap ple de preguntes: Com puc saber si estic enamorada d’algú? Com sé si prefereixo els nois o les noies? Des que la seva germana gran va començar a sortir amb una altra noia, uns sentiments nous i estranys neixen en Cleo. Durant un viatge als fiords noruecs, aborda el tema amb la jove parella, que li dóna alguns interessants consells.
7. Autoretrat en rosa i blau (Besar-te com un home)
Isaki Lacuesta, Espanya, 2016, 10’
Ens descobreix les reaccions imprevisibles després d’un petó inesperat. Una reflexió sobre l’homosexualitat a partir del primer petó.