La PrEP (sigles en anglès de Profilaxi Preexposició) és un recurs per a la prevenció del VIH. Diversos estudis ( iPrEX, Ipergay, Proud ) han demostrat la seva seguretat i eficàcia. Nombrosos països a tot el món estan incloent aquesta eina preventiva en els seus sistemes de salut, entre ells cal destacar els Estats Units, França, Noruega, Regne Unit, Bèlgica, Portugal, Brasil, Kenya etc. Aquests països estan fent accessible la PrEP per a la població més vulnerable a una infecció de VIH.

L’any 2015, el cineasta Nicholas Feustel va realitzar una pel·lícula documental sobre l’assaig PROUD d’Anglaterra. El documental es va mostrar en esdeveniments comunitaris en tot el Regne Unit, i es va convertir al centre d’atenció dels esdeveniments d’educació comunitària de PrEPster. Al gener de 2017, Nicholas va tornar a Londres per recollir el que li ha passat a PrEP des de la finalització de l’última pel·lícula. PrEP17 explora les històries de més d’una dotzena d’activistes de la PrEP; actuals i antics usuaris de PrEP; clínics; i els responsables polítics. La pel·lícula documental de 36 minuts, encarregada per PrEPster, destaca com la PrEP s’ha posat a la disposició de milers de persones, malgrat els fracassos del sistema de salut anglès. En OUT! projectarem el documental PrEP’17 dins d’una de les activitats paral·leles d’aquesta primera edició: Let’s talk about PrEP.

Després de la projecció del documental, parlarem sobre la PrEP amb especialistes sanitaris i socials: Joan Francesc Mir [farmacèutic consultor i investigador], Sonia Justo [psicòloga d’ALAS], Dr. Melcior Riera [cap de malalties infeccioses de Son Espases], Rosa Aranguren [coordinadora de SIDA i Sexualitat] i Oriol Coma [ex-usuari de PrEP].

 

Projecció del documental PrEP’17 i posterior col·loqui.
Diumenge 29 d'abril a les 11.30 a l'Auditori d'Es Baluard.