1 D’on va sortir la idea principal de la teva pel·lícula?

La pel·lícula es basa en la meva història personal com a nedador professional de la selecció israeliana.

 

2 Per què creus que és important que la gent vegi la teva pel·lícula?

The Swimmer és una pel·lícula sobre un descobriment personal que posa el terme “guanyador” en una nova llum. La pel·lícula està dedicada a una població silenciosa i reprimida, atletes gais i amb aquesta pel·lícula, espero il·luminar aquest lloc fosc.

 

3 L’has fet pensant en una audiència específica?

En aquesta pel·lícula, volia combinar dos dels meus gèneres favorits, el cinema gai i el cinema esportiu i explicar la història a través d’un fort punt de vista visual que reflecteix Erez, l’angle únic del personatge principal sobre la situació en la qual es troba. Per tant, hi ha més d’una manera que el públic pot experimentar la pel·lícula. Des de l’angle esportiu, l’angle gai o com a amant del cinema. He fet la pel·lícula que com a jove atleta gai mai vaig poder trobar.

 

4 Qui són les seves principals referències en el món cinematogràfic? Anomenem tres directors que admires amb tota la teva ànima. 

Pedro Almodóvar, Douglas Sirk, John Cassavetes. Les coloristes visions melodramàtiques de Pedro Almodóvar van ser el catalitzador del meu amor pel cinema i em van afectar profundament.

 

5 Quines expectatives tens per a la projecció de la pel·lícula?

Espero que la pel·lícula arribi a tantes persones com sigui possible, inspiri a aquells que la veuen, i els faci sentir una mica menys sols en la celebració de la victòria de la passió.

 

6 Què diries a la gent que acaba de veure la teva pel·lícula?

Recomaneu-la als vostres amics.

 

7 Creus que encara són necessaris festivals de cinema LGBTQ+? Per què?

Els festivals de cinema LGBTQ+ són una etapa important que dona l’habilitat de centrar-se en les minories i sectors desfavorits, explicar la seva història i treure’ls a debat.

 

8 Quins plans tens? Què és el següent?

La meva següent pel·lícula és un espectacle intens que expressa la barbàrie precultural i les creences paganes, ubicada al desert, on he crescut. Sempre m’he sentit atret per tractar temes com les relacions, el gènere i els gèneres específics.

 

9 Quin actor/actriu voleu treballar en projectes futurs?

M’agradaria treballar amb tantes persones creatives LGBTQ+ com sigui possible i explicar les nostres històries. En un moment donat m’agradaria treballar amb el magnífic Alan Cumming.

 

10 A Out! busquem el clàssic Lgtbq+ entre els clàssics. Quina és la teva pel·lícula preferida de tots els temps?

La pel·lícula de ciència-ficció americana Wasp Woman.1959 dirigida per Roger Corman, un dels pioners del cinema independent. M’encanta la manera en què la pel·lícula tracta amb la bogeria de la ciència i la eterna recerca humana sense fruits de la eterna joventut. La pel·lícula retrata l’envelliment glamurós del cap d’una empresa de cosmètics que s’obsessiona amb la seva aparença.

 

THE SWIMMER (Adam Kalderon, 2021): Erez, una estrella en ascens en l’escena de la natació israeliana, arriba a un camp d’entrenament oblidat, on el guanyador d’una competència obté un bitllet per als Jocs Olímpics. Allí coneix al bell i talentós Nevo, qui desperta en ell desitjos subconscients. No obstant això, l’entrenador no creu en l’amistat entre competidors. Advertit de mantenir-se allunyat de Nevo, Erez encara se sent massa atret per ell; entre pràctiques, intenta actuar d’acord amb els seus sentiments i comprèn que guanyar una medalla és menys important que guanyar el cor de Nevo.

Direcció: Adam Kalderon
Guió: Adam Kalderon
Fotografia: Ofer Inov
Música: The Penelopes
So: Shahaf Wagshall
Director d’art: Udi Tugendreich
Edició: Guy Nemesh
Productor: Naama Pyritz
Intèrprets: Omer Perelman, Asaf Jonas, Ofek Cohen, Roy Reshef, Gal Reznik.

· Projecció: 𝐃𝐢𝐯𝐞𝐧𝐝𝐫𝐞𝐬 𝟏𝟕 𝐝𝐞 𝐣𝐮𝐧𝐲 (únic dia) ⁣
· Horari: 𝟏𝟗𝐡 ⁣
· LLoc: 𝐂𝐢𝐧𝐞𝐂𝐢𝐮𝐭𝐚𝐭

5a Mostra Out, del 14-18 de Juny