Atlàntida Film Festival i Mostra Out! preestrenen “Fin de siglo” el 14 de novembre a Palma.

Fin de siglo“, l’òpera prima del director argentí Lucio Castro que Filmin estrenarà en cinemes el pròxim 13 de desembre, es presentarà el 14 de novembre a les 20.30h en CineCiutat (Palma). La sessió escenificarà l’acord de col·laboració entre l’Atlàntida Film Fest de Filmin i Out! – Mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears.

El film després de presentar-se en la Seminci de Valladolid el passat 20 d’octubre i en Lesgaicinemad (Madrid) el 9 de novembre, arribarà a Palma el 14 de novembre, un mes abans de la seva estrena en sales. La projecció comptarà amb l’actor Ramon Pujol, un dels protagonistes.

Durant l’acte es presentarà la imatge del cartell de la 3a edició de la mostra Out! dissenyada per Carina Melgares, que se celebrarà del 28 d’abril al 3 de maig de 2020 a Palma.

“Fin de siglo” relata una trobada fugaç entre dos joves a Barcelona, i que assumeix un inesperat recorregut narratiu on es trenquen les regles de la realitat, l’espai i el temps. Un drama romàntic LGTBI+ que narra la història de Ocho, un argentí que passa uns dies de descans a Barcelona. On coneix a Javi, amb qui mantindrà un apassionat i fugaç trobada. La pel·lícula dóna un gir radical quan Javi li recorda a Ocho que els dos es coneixen des de fa molt temps.

El film va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Argentina en el festival BAFICI de Buenos Aires, i ha estat també guardonada en el Outfest de Los Angeles i en el Frameline de San Francisco. Protagonitzada per Juan Barberini (“L’incendi”) i el català Ramon Pujol (vist en sèries com a “Ciega  a citas” o “Doctor Mateo”) la pel·lícula sembla defensar que l’amor no es regeix per cap convenció. Les crítiques que ha rebut per part de la premsa estatunidenca han estat excel·lents, i la prestigiosa IndieWire, per exemple, l’ha definit com la millor pel·lícula gai de l’any, comparant-la amb títols com “Weekend” o “Call Me By Your Name”.

Finalment, el festival l’Alternativa de Barcelona projectarà en sessió especial la pel·lícula el 15 de novembre.

Scroll al inicio