Arantxa Echevarría omple CineCiutat en la tercera jornada de la 2a Mostra Out!

Arantxa Echevarría, directora del llargmetratge “Carmen y Lola” ha omplert CineCiutat en la tercera jornada de l’OUT, la mostra de Cinema de Diversitat Afectiva de les Illes Balears. La pel·lícula, premiada amb dos goyas a la millor direcció novella i a la millor actriu de repartiment per la interpretació de Carolina Yuste, narra la història d’amor de dues joves gitanes.

Arantxa Echevarría ha dit en la presentació que “Carmen y Lola” més que una pel·lícula “és un miracle”. Cap dels actors del film és professional, i la directora va estar sis meses fent càsting fins que va trobar dues joves “valents i generoses” que tinguessin l’atreviment de fer aquest paper. Echevarría ha reconegut que ha estat molt difícil “mostrar un amor prohibit i diferent”. De fet, considera la seva pel·lícula “un cant a la diferència”, i ha recordat a tots els presents la importància d’anar a votar en les pròximes eleccions, per “estar representats i conservar els drets socials que hem aconseguit”.

Transsexualitat infantil
Durant el matí ha tingut lloc a l’Aljub d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma la primera de les activitats paral·leles de la Mostra, dedicada a la transsexualitat infantil amb la projecció del documental “Trans*happy”, dirigit per la mallorquina Marisa Candia, i el posterior col·loqui coorganitzat per Chrysallis Baleares, Associació de Famílies de Menors Transsexuals, que dona atenció a unes 80 famílies de les illes.

Al col·loqui han assistit familiars i menors, que han destacat la importància de que els nins i nines no tinguin por a expressar el seu gènere, així com la dificultat que tenen algunes famílies per acceptar la transsexualitat dels seus fills i filles. Així mateix, els membres de Chrysallis han criticat el desconeixement que hi ha al món sanitari sobre la transsexualitat infantil, i la necessitat del Protocol per a l’Atenció Sanitària a les persones trans, presentat pel Govern de les Illes Balears el passat 28 de març.

Scroll al inicio